Nyheter från Kolkataprojektet

by Anita Rikardsson | Feb 18, 2015
Vår vice ordförande Göran Zetterlund kom hem i slutet av januari från besöket på utvecklingscentret i Kolkata. Under tiden där var det mycket saker att ordna. Bland annat var han ute och sicksackade sig fram i den hemska trafiken, för att göra en del inköp till centret och  för att besöka ”Doctor Water”, firman som kollar kvaliteten på vattnet. Några ytterligare prover ska tas för att kunna besluta om vi behöver köpa in en vattenreningsanläggning eller inte. Nya våningssängar beställdes till flickorna liksom täcken, kuddar, lakan och påslakan.
Gästhuset är så bra, med två tvåbäddsrum, ett vardagsrum och eget kök. Även om våningen ovanför och tomten utanför just nu är en rörig byggarbetsplats var det skönt att bo nära flickorna och föreståndarparet. Det blir många tillfällen till spontana samtal, gemenskap och roliga stunder.

Många barn och vuxna från byn kom till centret. De fick undervisning om hälsa och hygien och alla fick tandkräm, tandborste, schampo och tvål att ta med sig hem. En läkare från Hope Hospital kommer att vara knuten till kliniken och i framtiden bl a hjälpa till med vaccinationer av barnen. Hope Hospital är en organisation med specialister inom olika områden som ger sjukvård till de allra fattigaste.

Ytterväggar och tak till övervåningen är klara, men nu återstår allt invändigt arbete med gjutning av golv, putsning av innerväggar, tak, montering av fönster och dörrar och installation av toaletter och duschar. Det övre planet kommer att inrymma kontor, sjukrum och ett stort allaktivitetsrum för t ex sömnadskurser och andra praktiska utbildningar.
Ytterväggarna till vaktmästarbostaden är klara men även där återstår en hel del invändigt arbete.
På tomten behöver vi så snart som möjligt göra i ordning gräsmatta och trädgård, lekplats och parkeringsplats.

Vill du läsa mera detaljer från utvecklingen av centret kan du göra det HÄR!