God Jul och Gott Nytt År

by Anita Rikardsson | Dec 21, 2015
Nepal
För någon vecka sedan återvände Göran Zetterlund från sin tio dagar långa resa till Nepal och Indien. I Nepal besökte han flickorna som för närvarande bor i en lägenhet medan de väntar på att det nya barncentret skall byggas. Han var med och lade grundstenen till nybygget. Insamlingen kommer att pågå under 2016 och vi ska beställa byggmaterial så snart som möjligt. Göran besökte också jordbruksprojektet som har flyttat till ett nytt landområde med mer plats för odlingar och bättre utrymme för djuren. Projektet går med vinst men vi skulle behöva investera i några flera bufflar med kalvar. Grisarna väntar två kullar med kultingar och alla djuren mår bra.

Kolkata
På utvecklingscentret i Kolkata träffade Göran byggmästaren, arkitekten och samarbetspartnern från Bethel Fellowship Trust, David Prakasam. Det är en hel del som behöver åtgärdas byggnadsmässigt efter sommarens häftiga översvämningar, bl a behöver avloppssystemet byggas om och infartsvägen höjas upp. Ett djupare dike behöver grävas runt muren så att vatten utifrån inte kan rinna in på tomten. Hela tomten behöver ställas i ordning med parkering och lekplats och nytt gräs behöver sås eftersom vildgräset tagit över efter regnperioden. Insamlingen till den sista etappen i byggnationen kommer att pågå en bit in på 2016.
Flickorna på centret mår bra, flera nya är på väg in och några av de äldsta har flyttat ut för att studera vidare på skolor i bl a centrala Kolkata och i Bangalore.

Ge en gåva
Vill du stödja byggandet av flickcentret i Katmandu eller utvecklingscentret i Kolkata och ge flickorna hopp om en ljusare framtid?
ge din gåva till bankgiro 900 1934 eller Swisha den till oss på 123 900 1934. Märk inbetalningen med respektive projektnamn.

Tack!
Stort tack till er alla som har gett era gåvor under 2015.
Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!