Loading...
Jordbruksprojekt och djurhållning i Nepal 2017-12-06T16:55:58+00:00

Jordbruksprojekt och djurhållning i Nepal

Ett pojkhem för ca 20 – 25 fattiga pojkar i Katmandu har under 2014 startat detta som ett självförsörjningsprojekt för att bl a kunna finansiera pojkarnas skolgång. Boskapsfarmen har genererat inkomst redan från första dagen, eftersom de köpt in bufflar som redan producerar mjölk. De är i olika åldrar så att mjölkproduktionen sker med kontinuitet utan avbrott. Intäkten genom uppfödning av grisar kommer att vara mer säsongsbetonad.

Kostnad för att få igång en kontinuerlig produktion och den nödvändiga infrastrukturen beräknas till ca 100 000 kronor.

BUFFLAR, KALVAR och en ny framtid

I Katmandu Nepal stödjer församlingen Arken fattiga pojkars och fickors uppväxt och utbildning genom den indiska organisationen Bethel Felllowship Trust. Ett självförsörjningsprojekt med djurhållning av buffar och grisar samt odlingar startades 2014. Projektet har gen om mjölkproduktion och försäljning börjat generera vinst som används till pojkarnas skolgång och driften av ett pojkhem. Projektet ger arbetstillfällen och inkomst till de äldre tonåringarna. Vi vill växa ännu mer! Det finns plats för flera buffar med kalvar och i och med tillväxt kan vi snart förverkliga drömmen om att starta ett eget mejeri.

Nu bygger vi ett center som ska rädda utsatta och föräldralösa fickor från att säljas till trafcking och prostitution. För närvarande bor 25 fickor i en lägenhet i väntan på sitt nya hem. I takt med att djurfarmen växer och utvecklas kan vi stödja även fera fickor med utbildning.

Ge en gåva här >>